Przed targami ISH 2019

Laufen definiuje łazienkę jako przestrzeń poetyczną, ale także ekstremalnie funkcjonalną.

W dniach 11 – 15 marca po raz kolejny design, higiena i inteligentne rozwiązania będą kluczowymi zagadnieniami prezentowanymi przez markę Lafen podczas najważniejszej imprezy w branży łazienkowej - ISH we Frankfurcie nad Menem. Tym razem najważniejsi bohaterowie to kolekcja „The New Classic” zaprojektowana przez duńskiego projektanta Marcela Wandersa oraz toaleta myjąca Cleanet Navia. Odwiedź stoiska (hol 3.1, stoisko B51)

Kolekcja "The New Classic" Marcela Wandersa to kolejna odsłona SaphirKeramik, która tworzy ponadczasową i ikoniczną formę klasycznej łazienki. Nowa kolekcja przywołuje  minione czasy poezji i romansu, ale jednocześnie w swojej formie i funkcjonalności jest całkowicie współczesna. Laufen i Wanders piszą więc kolejny rozdział w księdze sukcesów ceramiki nowej jakości SaphirKeramik. Ta niesamowita ceramika stała się niezbędną częścią tworzenia przestrzeni łazienkowej w obecnych czasach i cieszy się uznaniem i popularnością zarówno wśród profesjonalistów jak i wśród konsumentów.

Toaleta myjąca Cleanet Navia to komfortowe rozwiązanie, które zastąpi z powodzeniem standardową toaletę dając dodatkowe benefity, niewiele się od niej z zewnątrz nie różniąc. To rozwiązanie przekonuje do siebie także ze względu na łatwe, intuicyjne sterowanie funkcjami, które zapewniają wyjątkową higienę dostępną dla szerokiego grona. Laufen zachowuje koncepcję intuicyjnego sterowania funkcjami standardowymi z pozycji przycisku bocznego i rozszerzonymi z aplikacji.

Ponadto firma zaprezentuje ulepszone sztandarowe kolekcje takie jak Sonar, Kartell by Laufen, Val i Laufen Pro jak również baterie, meble łazienkowe i ich innowacyjne rozwiązania. Będą także prezentowane rozwiązania elektroniczne do toalet publicznych.
Salony sprzedaży, wykonawcy, architekci i architekci wnętrz znajdą wiele możliwości i rozwiązań na stoisku Laufen, szczególnie takie które, stanowią odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie kompletnych, spójnych estetycznie i inteligentnych rozwiązań łazienkowych.